Wouter Hoeffnagel - 18 oktober 2024

Digital Realty werkt samen met Ecolab om watergebruik datacenters te verminderen

Digital Realty en Ecolab slaan de handen ineen om een AI-gestuurde oplossing voor waterbesparing te implementeren in 35 datacenters verspreid over de Verenigde Staten. De pilot wordt uitgevoerd door Nalco Water, de divisie voor water- en procesbeheer van Ecolab. Het doel van deze samenwerking is om de watergebruiksefficiëntie van Digital Realty te verbeteren en tegelijkertijd de milieu-impact te minimaliseren.

Digital Realty werkt samen met Ecolab om watergebruik datacenters te verminderen image

De oplossing maakt gebruik van Ecolab's automatiserings- en controletechnologie om bruikbare waterverbruik benchmarks te creëren. Door deze gegevens te analyseren en te interpreteren met behulp van een AI/machine learning-model, worden operationele inefficiënties in koelsystemen in real-time opgespoord, waarna aanbevelingen voor snelle verbeteringen worden gedaan.

Voordelen oplossing

Digital Realty was de eerste die de volgende generatie AI-gestuurde technologie van Ecolab testte. Het bedrijf was als samenwerkingspartner betrokken bij de ontwikkeling van deze technologie. Na volledige implementatie wordt verwacht dat de oplossing ongeveer 15 procent waterbesparing oplevert. Daarnaast zal het de levensduur van apparatuur verlengen en jaarlijks tot ongeveer 470 miljoen liter (126 miljoen gallons) drinkwater besparen uit lokale stroomgebieden.

“De samenwerking met Ecolab aan dit AI-gestuurde waterbesparingsinitiatief sluit goed aan bij onze doelstellingen om het watergebruik efficiënter te maken en de milieu-impact te minimaliseren. We zijn enthousiast over deze oplossing als nieuwe standaard voor de waterbesparing voor datacenters," zegt Aaron Binkley, Vice President of Sustainability bij Digital Realty.

“AI revolutioneert niet alleen het bedrijfsleven, maar staat ook op het punt om water- en energie-efficiëntie in de technologiesector te transformeren,” voegt Emilio Tenuta, Senior Vice President en Chief Sustainability Officer bij Ecolab toe. “Wij zijn trots om samen met Digital Realty AI-gestuurde wateroplossingen te ontwikkelen. Met deze samenwerking laten we zien hoe next-gen technologie waterbeheer in verschillende sectoren naar een hoger niveau kan tillen.”

Totale waterverbruik terugdringen

De pilot van de Ecolab-oplossing maakt deel uit van Digital Realty's bredere waterbesparingsstrategie, gericht op het verbeteren van de Water Usage Effectiveness (WUE) en het verminderen van het totale waterverbruik. In het recente ESG-rapport van 2023 meldde Digital Realty een vermindering van 14 procent in watergebruik intensiteit vergeleken met het voorgaande jaar.

Gartner BW tm 02-11-2024 Tanium BW 08/10/2024 - 01/11/2024
Freshworks BN + BW | Static Ad 9-3 | 14-10 tm 21-10