Wouter Hoeffnagel - 17 oktober 2024

Schneider Electric lijft Motivair in

Schneider Electric neemt de controle over Motivair Corporation, een bedrijf dat zich specialiseert in vloeistofkoeling en thermomanagement voor high-performance computersystemen.

Schneider Electric lijft Motivair in image

De overname komt op een moment waarin de vraag naar efficiëntere koelingsoplossingen groeit door de snelle ontwikkeling van Generative AI en Large Language Models (LLM's), die leiden tot een hogere hitteontwikkeling in datacenters. Vloeistofkoeling wordt steeds belangrijker om deze warmte effectief te beheren. Marktvoorspellingen wijzen op een groei van meer dan 30% per jaar voor vloeistofkoelingsoplossingen.

Gericht op intensieve datacentertoepassingen

Motivair, opgericht in 1988 en gevestigd in Buffalo, New York, heeft meer dan 150 medewerkers en biedt een breed scala aan oplossingen zoals Coolant Distribution Units (CDU's) en Rear Door Heat Exchangers (RDHx). Deze technologie speelt een cruciale rol bij het koelen van supercomputers en andere intensieve datacentertoepassingen. De expertise van Motivair is van groot belang nu de vraag naar geavanceerde thermomanagementsystemen blijft toenemen.

Met de overname breidt Schneider Electric zijn portfolio uit op het gebied van vloeistofkoeling en thermische systemen. Dit stelt het bedrijf in staat om zijn klanten beter te ondersteunen bij de uitdagingen van nieuwe technologieën, zoals AI en high-performance computing, door hen innovatieve en schaalbare koeloplossingen te bieden.

Vertiv BW 17-10 tm 31-10-2024 DIC Awards BW tm 28-10-2024
Gartner BN en BW tm 03-11-2024