Wouter Hoeffnagel - 18 oktober 2024

SAP-gebruikers kunnen snelle technologische ontwikkelingen niet bijbenen

De digitale transformatie blijft de grootste uitdaging voor bedrijven, SAP en partners, zoals benadrukt tijdens het jaarlijkse congres van de Duitse SAP-gebruikersgroep (DSAG). Uit een enquête afgenomen op het congres blijkt dat slechts 11% van de deelnemers gelijke tred kan houden met de snelle technologische ontwikkelingen, terwijl de meeste bedrijven nog steeds worstelen met hun digitale transformatie.

SAP-gebruikers kunnen snelle technologische ontwikkelingen niet bijbenen image

SAP-partners spelen een cruciale rol in het ondersteunen van bedrijven bij deze veranderingen. Ze bieden maatwerkoplossingen, verbeteren bedrijfsprocessen en bevorderen innovatie. Toch is er meer samenwerking met SAP nodig om partners nog beter te betrekken bij beslissingen over de productportefeuille en de cloudtransitie. Dit stelt partners in staat hun expertise door te geven aan hun klanten.

Cloud is motor voor digitale transformatie

Daarnaast is de cloud een belangrijk motor voor digitale transformatie. Hoewel cloudoplossingen aanzienlijke voordelen bieden, blijven on-premises systemen relevant voor bepaalde sectoren. Er is nog veel te bespreken over de balans tussen cloud- en on-premises oplossingen, vooral in het licht van SAP’s S/4HANA-strategie en de toekomst van AI-integratie binnen bedrijfsprocessen.

Meer informatie is hier beschikbaar.

Gartner BW tm 02-11-2024 Sophos All Colours BW 10-10-2024 tm 31-10-2024
Tanium BN+BW 8/10/2024 - 01/11/2024