Witold Kepinski - 19 oktober 2024

IFS Cloud introduceert met PWC nieuw duurzaamheidsbeheermodule

FS, een provider van enterprise cloud- en Industrial AI-oplossingen, kondigt vandaag aan dat een nieuwe Sustainability Management Module beschikbaar is in de 24R2-versie van IFS Cloud, als onderdeel van een samenwerking met PwC. De krachtige module bevat nieuwe functies die zijn ontwikkeld om klanten te helpen het verzamelen van duurzaamheidsgegevens en het bijhouden van prestaties in de hele organisatie te vereenvoudigen en efficiënt te beheren.

IFS Cloud introduceert met PWC nieuw duurzaamheidsbeheermodule image

Veel grote bedrijven die in de EU actief zijn, zijn vanaf 2025 verplicht om zich te houden aan de CSRD, wat nu dringend vereist dat er actie wordt ondernomen om zich hierop voor te bereiden. Een belangrijk gebied dat organisaties tegenhoudt, is datamanagement. IFS Cloud biedt het vertrouwen dat alle gegevens die worden gebruikt om te meten en te ondersteunen bij rapportage, nauwkeurig en up-to-date zijn.

De Sustainability Management Module is ontworpen voor gebruiksgemak en stroomlijnt complexe gegevensverzameling, waarbij IFS Cloud een enkele bron van gegevens voor de hele organisatie biedt die essentieel is voor nauwkeurige rapportage.

De Sustainability Management Module is ontwikkeld in samenwerking met de ESG-experts van PwC om ervoor te zorgen dat de functies uitgebreid, gestandaardiseerd zijn en in de toekomst interoperabel kunnen worden met andere toekomstige richtlijnen. IFS Cloud-klanten hebben ook de mogelijkheid om gebruik te maken van de deskundige ESG-adviesdiensten van PwC, waaronder entity scoping, double materiality assessments, gap assessments en implementatieplanning om te ondersteunen bij de naleving van de CSRD en bij de implementatie van hun duurzaamheidsrapportage strategie.

Module

Inzichten uit de module zullen organisaties in staat stellen om duurzaamheidsacties te stimuleren die een grotere ESG-transparantie ondersteunen en bedrijven een concurrentievoordeel bieden door te helpen bij het optimaliseren van middelen en het minimaliseren van verspilling, wat leidt tot langdurige bedrijfswaarde.

Belangrijkste kenmerken van de IFS Cloud Sustainability Management Module:

  • Een centrale locatie voor duurzaamheidsgerelateerde gegevens in alle organisatorische entiteiten
  • Een uitgebreide KPI-catalogus met "out of the box" CSRD-metrics om eenvoudig de meest relevante voor het bedrijf en de bedrijfsvoering te selecteren. "Maak je eigen" ook beschikbaar
  • Mogelijkheid om langetermijnorganisatiedoelen te stellen en prestaties bij te houden
  • Klanten in staat stellen om duurzaamheidsplannen te maken met doelen die gekoppeld zijn aan de afgesproken KPI's van de klant
  • Transparant de voortgang en resultaten voor elke rapportageperiode bekendmaken

Een cruciaal onderdeel van de Sustainability Management Module is de KPI-catalogus, die het uitgebreide beheer van duurzaamheids-KPI's vergemakkelijkt. De KPI-catalogus zorgt ervoor dat organisaties relevante duurzaamheidsmetrics consistent en nauwkeurig kunnen bijhouden. Bovendien stroomlijnt de module het beheer van duurzaamheidsgegevens en -doelen, wat een uitgebreide oplossing biedt die ervoor zorgt dat duurzaamheidsinitiatieven volledig geïntegreerd zijn in de algemene bedrijfsstrategie van de organisatie. Deze integratie helpt organisaties om aan wettelijke vereisten te voldoen, te reageren op de verwachtingen van belanghebbenden en hun langetermijn-duurzaamheidsdoelstellingen effectief te bereiken.

Sustainability

Sophie Graham, Chief Sustainability Officer bij IFS, merkte op: "Bedrijfssucces gaat verder dan winstmarges, in nauwe samenwerking met het verdedigen van milieubeheer voor een duurzame impact. We zijn trots om het voortouw te nemen bij het integreren van milieuvriendelijke praktijken in kernoperaties door te helpen bij het ondersteunen van groeiende regelgeving en tegelijkertijd klanten een concurrentievoordeel te bieden. Dit is alleen haalbaar als bedrijven volledig vertrouwen hebben in hun gegevensbron en als het proces wordt ontmystificeerd. De introductie van de Sustainability Management Module stelt onze klanten in staat om een enorme sprong voorwaarts te maken naar het bereiken van hun duurzaamheidsdoelen en snel waarde te zien."

Iain Anderson, ESG Technology & Data Leader bij PwC UK, zei: "Nauwkeurige en uitgebreide ESG-gegevens zijn essentieel voor organisaties om voortgang te monitoren, verbeteringsmogelijkheden te identificeren en zich te houden aan regelgeving. Betrouwbare gegevens stellen bedrijven ook in staat om geïnformeerde beslissingen te nemen, transparant te zijn naar belanghebbenden en vertrouwen op te bouwen. Door onze samenwerking met IFS en hun Sustainability Management Module in IFS Cloud benutten we onze PwC ESG-expertise en regelgevingskennis om waardevolle begeleiding, inzichten en ondersteuning te bieden. Dit stelt organisaties in staat om hun bedrijfsduurzaamheidsdoelstellingen effectief te realiseren en te navigeren in het veranderende regelgevingslandschap."

Tanium BW 08/10/2024 - 01/11/2024 Sophos All Colours BW 10-10-2024 tm 31-10-2024
Tanium BN+BW 8/10/2024 - 01/11/2024