Witold Kepinski - 21 oktober 2024

HashiCorp onthult next-gen tools voor efficiënt cloud beheer

HashiCorp, een infrastructure cloud aanbieder, organiseerde onlangs in Boston haar jaarlijkse vlaggenschipconferentie, HashiConf. Meer dan 1.400 fysieke aanwezigen en 5.000 virtuele kijkers namen deel aan HashiConf om meer te weten te komen over nieuwe productaankondigingen die bedrijven ondersteunen bij het opschalen van hun platformteams met uitgebreid Infrastructure (ILM) en Security (SLM) Lifecycle Management. Deze nieuwe mogelijkheden pakken de zorgen aan met betrekking tot het lanceren van enterprise cloudprogramma's en het aannemen van automatiseringsworkflows zoals infrastructuur als code (IaC) en identiteitsgebaseerde toegangscontrole, tot en met zorgen met betrekking tot standaardisatie, optimalisatie, beveiliging en naleving.

HashiCorp onthult next-gen tools voor efficiënt cloud beheer image

Met ILM en SLM op het HashiCorp Cloud Platform (HCP) kunnen ondernemingen gedeelde services gebruiken die silo's overbruggen tussen infrastructuur-, beveiligings- en ontwikkelingsteams, wat helpt om technologiekosten te verlagen, beveiligingsproblemen te verminderen en nieuwe applicaties sneller te activeren aldus HashiCorp.

De aankondigingen van bouwen voort op meer dan 10 jaar werk met meer dan 4.700 klanten en verbeteren hun vermogen om de voortdurende uitdagingen van het leveren van succesvolle cloudprogramma's aan te pakken.

Infrastructure Lifecycle Management

Infrastructure Lifecycle Management gebruikt infrastructuur als codeworkflows en -mogelijkheden om de volledige levenscyclus van cloudinfrastructuur te bouwen, implementeren en beheren. ILM-productaankondigingen omvatten HashiCorp Terraform, Packer, Nomad en Waypoint, waaronder:

  • Met HCP Terraform Stacks (openbare bèta) kunnen gebruikers onderling afhankelijke Terraform-configuraties binnen IaC-workflows coördineren, implementeren en beheren. Hierdoor is het niet langer nodig om handmatig afhankelijkheden tussen configuraties bij te houden en te beheren.
  • Terraform Migration (openbare bèta) automatiseert de migratie van veelvoorkomende doe-het-zelfworkflows van Terraform Community Edition naar HCP Terraform of Terraform Enterprise.
  • HCP Waypoint (algemeen beschikbaar) is een intern ontwikkelaarsportaal met aankondigingen voor sjablonen om gouden patronen te codificeren voor de inrichting van add-ons voor updates en acties (openbare bèta) om de bewerkingen te beheren.
  • Nomad GPU-verbeteringen in 1.9 (algemeen beschikbaar) voegen geavanceerde GPU-planning toe ter ondersteuning van veeleisende AI-workloads. Dit omvat ondersteuning voor multi-tenant workloads die GPU's delen om het gebruik en resourcequota's te maximaliseren om efficiënt toegang tot gedeelde resources te bemiddelen.

Security Lifecycle Management

Security Lifecycle Management maakt gebruik van identiteitsgebaseerde beveiligingsworkflows en -mogelijkheden om de volledige levenscyclus van geheimen en gegevens te beschermen, inspecteren en verbinden. SLM-productaankondigingen omvatten HashiCorp Vault, Boundary en Consul, waaronder:

  • HCP Vault Secrets voegt nieuwe functies voor levenscyclusbeheer toe, waaronder automatische rotatie (algemeen beschikbaar), dynamische geheimen (openbare bèta) en dynamische cloudreferenties voor HCP Terraform (openbare bèta) ter ondersteuning van het levenscyclusbeheer van geheimen voor ondernemingen.
  • HCP Vault Radar (openbare bèta) biedt geheime scanning en voegt nieuwe functies toe voor het voorkomen van onbeheerde geheimen, hybride agents en richtlijnen voor het verhelpen van een gelekt geheim.
  • Transparante sessies met een grens (openbare bètaversie) zorgen ervoor dat geautoriseerde externe gebruikers veilig verbinding kunnen maken met bevoorrechte bronnen, zonder dat dit extra problemen oplevert voor eindgebruikers.
  • Vault 1.18 (algemeen beschikbaar) biedt extra verharding voor grootschalige en high-throughput workloads. Bovendien zorgt verbeterde PKI-ondersteuning voor protocollen zoals CMPv2 ervoor dat workloads zoals 5G-netwerken automatisch certificaten kunnen ophalen en roteren.
  • Consul DNS-weergaven in 1.20 (algemeen beschikbaar) maken veilige en transparante servicedetectie mogelijk tussen applicaties die op gedeelde infrastructuur draaien met behulp van DNS. Dit maakt het voor applicatie- en service-eigenaren eenvoudiger om hun applicaties te migreren van single-tenant clusters naar een gedeelde multi-tenant omgeving.

Content Tracks

HashiConf 2024 had vijf content tracks, met keynotes, sessies voor professionals en sessies voor zakelijke besluitvormers. Persoonlijke deelnemers konden deelnemen aan HashiCorp Learn Labs gericht op nieuwe productverbeteringen, en deelnemen aan een HashiCorp Cloud Engineer-certificeringstest voor Terraform, Vault of Consul. HashiConf-sessies bevatten lezingen wereldwijde ondernemingen, waaronder:

  • The Hartford versnelde de time-to-market door de cloudreis te stroomlijnen met HashiCorp-producten voor snellere implementatie en verbeterde flexibiliteit.
  • Canva heeft de beveiliging en schaalbaarheid verbeterd door dynamische geheimen te gebruiken om Kubernetes-applicaties van derden efficiënter te beheren, waardoor de operationele complexiteit is verminderd.
  • Adobe bereikte een grotere schaalbaarheid en veerkracht door een celarchitectuur te gebruiken om Vault Enterprise te schalen. Zo werden veilige omgevingen met hoge beschikbaarheid voor haar wereldwijde activiteiten gegarandeerd.
  • Skechers USA heeft haar cloud provisioning-processen vereenvoudigd met de gecombineerde kracht van HCP Terraform en ServiceNow. Hierdoor is de operationele efficiëntie toegenomen en zijn de handmatige werkzaamheden verminderd.
  • Toyota heeft cloud-onboarding voor wereldwijde teams geschaald door HCP Terraform en AWS Control Tower Account Factory voor Terraform (AFT) te gebruiken voor snellere cloud-adoptie en gestroomlijnder infrastructuurbeheer.
  • Clover realiseerde efficiëntere en flexibelere implementaties met Nomad en implementeerde rainbow-implementaties ter ondersteuning van snelle en betrouwbare applicatie-updates.
  • Duke Energy besprak tijdens een informele bijeenkomst de aanpak van Infrastructure Lifecycle Management.
  • SAP deelde inzichten uit de implementatie van Security Lifecycle Management-praktijken in een informele chat.

Bezoek de blog van HashiCorp voor meer informatie en een gedetailleerde beschrijving van alle aankondigingen over Infrastructure and Security Lifecycle Management op HashiConf 2024.

Sophos All Colours BW 10-10-2024 tm 31-10-2024 Tanium BW 08/10/2024 - 01/11/2024
Gartner BN en BW tm 03-11-2024