Wouter Hoeffnagel - 22 oktober 2024

Commvault Cloud-platform voor cyber resilience beschikbaar via AWS

Commvault, leverancier van databeschermings- en cyberweerbaarheidsoplossingen voor hybride cloudomgevingen, biedt zijn volledige cloudplatform nu aan via Amazon Web Services (AWS). Dit platform, dat voorheen bekend stond onder het merk Metallic, stelt AWS-gebruikers in staat om hun databeschermingsprocessen te automatiseren, hun cyberweerbaarheid te versterken en het herstel van cloudapplicaties na een cyberaanval te vereenvoudigen.

Commvault Cloud-platform voor cyber resilience beschikbaar via AWS image

Naarmate meer organisaties kiezen voor een 'cloud-first'-strategie, neemt het belang van robuuste cyberweerbaarheid toe. Een aanzienlijk deel van nieuwe data wordt in de cloud opgeslagen, en het Commvault Cloud-platform biedt bedrijven extra mogelijkheden om hun gegevens binnen de AWS-omgeving beter te beveiligen. Een van de belangrijkste functies is Cloud Rewind, waarmee organisaties eenvoudig kunnen terugkeren naar de laatste schone back-up en hun cloudapplicaties snel kunnen herstellen.

Terugkeren naar eerdere versie van data

Na de overname van Clumio introduceert Commvault ook nieuwe technologie voor Amazon S3-gebruikers. Deze technologie stelt hen in staat om snel terug te keren naar een eerdere, nog niet besmette versie van hun data na een cyberaanval. Dit is vooral nuttig voor bedrijven die grote datasets voor AI en machine learning in S3 opslaan, omdat zij hiermee hun gegevens beter kunnen beschermen tegen cyberdreigingen.

Daarnaast biedt Air Gap Protect AWS-gebruikers een extra beschermingslaag door onwijzigbare back-ups op te slaan in een geïsoleerde omgeving. Cleanroom Recovery maakt het mogelijk om productie-workloads te herstellen in een veilige, geïsoleerde AWS-omgeving, waar bedrijven ook forensisch onderzoek kunnen uitvoeren. Dit helpt organisaties om sneller en veiliger te herstellen na een cyberincident.

De oplossingen worden binnenkort beschikbaar in de AWS Marketplace. Commvault verwacht een toenemende vraag naar deze diensten, aangezien bedrijven steeds meer zoeken naar manieren om hun data te beschermen en hun cyberweerbaarheid te vergroten.

Herstelprocessen automatiseren

“Door de technologie van Commvault in onze omgeving in AWS in te zetten, kunnen we onze processen voor databescherming, cyberweerbaarheid en gegevensherstel ingrijpend verbeteren”, zegt Marek Duranik, associate director Core Infrastructure & Data Storage & Protection bij Merck, Sharp & Dohme (MSD). “De orchestration-mogelijkheden van Commvault stellen ons in staat om herstelprocessen in het geval van een cyberaanval te automatiseren en stroomlijnen. De hersteltijd wordt daarmee aanzienlijk verkort. Een bijkomend voordeel is dat we toegang krijgen tot de SaaS-oplossingen van Commvault, die integrale ondersteuning bieden voor omgevingen in de cloud en op locatie. Daarmee kunnen we over veilige en weerbare data- en herstelomgevingen beschikken en zijn we optimaal voorbereid op cyberbedreigingen. Dat betekent minder risico’s en een snellere respons op cyberaanvallen.”

“We zijn er trots op om de volledige kracht van het Commvault Cloud-platform en onze cloud-native oplossingen beschikbaar te stellen in AWS”, zegt Pranay Ahlawat, chief technolgy & AI officer bij Commvault. “Naar onze mening verandert onze technologie de regels van het spel door gezamenlijke klanten in staat te stellen om sneller gegevens te herstellen, cyberbedreigingen effectiever te beperken en hun strategie voor cyberweerbaarheid te versterken.”

Vertiv BW 17-10 tm 31-10-2024 Sophos All Colours BW 10-10-2024 tm 31-10-2024
Specops Software 22/10 t/m 5/11 BN+BW