Witold Kepinski - 22 oktober 2024

Xebia tekent vijfjarige Strategic Collaboration Agreement met AWS

IT-consultancy Xebia maakt bekend dat het een vijfjarige Strategic Collaboration Agreement (SCA) heeft getekend met Amazon Web Services (AWS). Door de samenwerking zijn klanten in staat om IT-oplossingen effectief en efficiënt te moderniseren. Onderdeel van de samenwerking is dat AWS Xebia intensief ondersteunt om de volledige potentie uit hun diensten te halen. Daarmee versnelt Xebia zijn groei en activiteiten in Nederland, maar ook landen als het Verenigd Koninkrijk, het Midden-Oosten, de Verenigde Staten en Midden-Europa.

Xebia tekent vijfjarige Strategic Collaboration Agreement met AWS image

Het van oorsprong Nederlandse bedrijf Xebia, opgericht in 2001, heeft zichzelf ontwikkeld tot een systeemintegrator die vanaf 2006 meeloopt in het gebruik van AWS-diensten.

Ondanks een enorme cloud-adoptie van de afgelopen jaren wordt 85 procent van de IT-uitgaven nog steeds aan on premise oplossingen gespendeerd. Veel bedrijven hebben volgens Xebia de weg naar de cloud nog niet gevonden, of ontberen kennis om alles uit investeringen te halen, bijvoorbeeld op gebied van cloudapplicaties, kostenbesparingen en duurzaamheid. De behoefte aan advies en ondersteuning resulteert in een sterke marktvraag naar de combinatie van de cloudexpertise van Xebia en de technologische mogelijkheden van het AWS platform.

Xebia biedt oplossingen om klanten zoals Royal FloraHolland, Trust Payments, OOONO A/S en DSM-firmenich te voorzien in hun behoeften rondom AWS clouddiensten. 

Xebia en AWS werken in verschillende gebieden, waaronder:

  • Modernisering van migratie en applicaties: transformeren van verouderde systemen en applicaties om de wendbaarheid en responsiviteit te verbeteren.
  • GreenOps: promoten van duurzame cloudpraktijken om resourcegebruik te optimaliseren en de impact op het milieu te verminderen.
  • FinOps: organisaties in staat stellen om cloudkosten effectief te beheren, en zo maximale waarde uit hun AWS-investeringen te halen.
  • Machine Learning en (Gen)AI: geavanceerde analyses en kunstmatige intelligentie voor zakelijke inzichten en innovatie.
  • Digitale soevereiniteit: controles en functies waarmee organisaties kunnen voldoen aan vereisten voor digitale soevereiniteit.

Fintech, productie, entertainment, hospitality en retail

Met deze SCA spelen Xebia en AWS in op de behoefte aan schaalbare, op maat gemaakte oplossingen voor cloudtechnologie. De samenwerking richt zich voornamelijk op de financiële, productie-, media- en entertainment-, reis- en hospitality- en retailsector. Xebia gebruikt het AWS cloudplatform voor de nieuwste technologie, waaronder generatieve AI en geavanceerde analyses.
"We zijn verheugd om de Strategic Collaboration Agreement (SCA) tussen AWS en Xebia aan te kondigen", aldus Anand Sahay, Chief Executive Officer bij Xebia. "Deze overeenkomst markeert een cruciaal moment, omdat het ons in staat stelt om de grenzen van onze cloudexpertise opnieuw te verleggen. Dit doen we door wereldwijd nieuwe, op maat gemaakte en schaalbare oplossingen te creëren voor organisaties in verschillende sectoren. Deze samenwerking versterkt de rol van Xebia in de Benelux-regio en breidt het bereik van Xebia uit naar nieuwe regio’s."

Internationale groei

De SCA en het globale karakter van het AWS-platform dienen als vliegwiel om de activiteiten van Xebia over de hele wereld verder te ontwikkelen. "Als een van de early adopters van AWS clouddiensten zet Xebia zich volledig in om geavanceerde technologieën van vandaag, waaronder GenAI en geavanceerde analyses, te benutten”, aldus Guido Bartels, Managing Director Cloud bij Xebia. “We werken gezamenlijk aan de ontwikkeling van oplossingen in verschillende sectoren, waardoor bedrijven sneller waarde uit de cloud halen en concrete bedrijfsresultaten realiseren."

"We zijn enthousiast om onze samenwerking met Xebia te versterken en organisaties in alle sectoren te helpen hun cloudreis te versnellen op het gebied van generatieve AI en digitale soevereiniteit", aldus Antonio Alonso Lopez, Director of Partner Management, EMEA bij AWS. "Deze meerjarige overeenkomst combineert de consultancy en softwareontwikkeling van Xebia met de veilige, schaalbare cloudtechnologieën van AWS om duurzame bedrijfswaarde voor klanten te genereren."

Vertiv BW 17-10 tm 31-10-2024 Sophos All Colours BW 10-10-2024 tm 31-10-2024
Freshworks BN + BW | Static Ad 9-4 | 21-10 tm 28-10