Witold Kepinski - 21 oktober 2024

Microsoft Copilot Studio heeft nieuwe autonome agents

Microsoft heeft de nieuwste innovaties binnen Microsoft Copilot aangekondigd met Microsoft Agents, een nieuwe stap in het AI-tijdperk.

Microsoft Copilot Studio heeft nieuwe autonome agents image

Satya Nadella, CEO van Microsoft, en Jared Spataro, CMO van AI at Work, onthulden de nieuwe mogelijkheden van Microsoft Agents tijdens hun keynote op de Microsoft AI Tour in Londen.

"Een volledig digitale werknemer of collega is niet langer een toekomstvisie maar werkelijkheid met Microsoft Agents. Met onze Microsoft Agents introduceren we een revolutionaire vorm van autonome AI-ondersteuning, waarmee organisaties een groot deel van hun bedrijfsprocessen kunnen automatiseren. Deze Agents zijn meer dan eenvoudige tools; het zijn digitale collega's die zelfstandig taken zoals dataverwerking, salesondersteuning en onboarding uitvoeren. In een tijd waarin er een tekort aan personeel is en de druk op bedrijven om sneller te leveren en innovaties te omarmen toeneemt, bieden Microsoft Agents de kans om niet alleen efficiënter te werken, maar ook schaalbaar te opereren zonder extra operationele lasten,” Rob Elsinga, National Technology Officer Microsoft Nederland.

Een greep uit de hoogtepunten:

Microsoft biedt vanaf vandaag de mogelijkheid om autonome Agents te creëren met Copilot Studio. Copilot Studio maakt het mogelijk om gemakkelijk Agents te maken, beheren en verbinden met Copilot.

Daarnaast brengt Microsoft tien nieuwe Agents naar Dynamics 365. Enkele voorbeelden:

  • De Sales Qualification Agent stelt verkopers in staat zich te concentreren op verkoopkansen met de hoogste prioriteit door leads te onderzoeken en kansen te analyseren.
  • Met Supplier Communication Agents kunnen gebruikers hun toeleveringsketen optimaliseren en kosten minimaliseren. Zo ondersteunt de Agent bijvoorbeeld bij het nauw volgen van de prestaties van leveranciers.
  • De Customer Intent en Customer Knowledge Management Agents ondersteunen klantenservicemedewerkers bij het oplossen van klantproblemen en het opzetten van een gedeelde optimale werkwijze.

Lees meer over Microsoft Agents in het bijbehorende Microsoft blog of bekijk de opname van de Microsoft AI Tour presentatie hier.

Vertiv BW 17-10 tm 31-10-2024 Tanium BW 08/10/2024 - 01/11/2024
Sophos All Colours BN + BW  10-10-2024 tm 31-10-024