Witold Kepinski - 22 oktober 2024

Gartner belicht belangrijke Distributed Hybrid Infrastructure aanbieders

De nieuwe 2024 Gartner Magic Quadrant for Distributed Hybrid Infrastructure is onlangs gepubliceerd. 'Leaders' zijn Microsoft, AWS, Nutanix, Broadcom (VMware) en Oracle. 'Niche Players' zijn Alibaba Cloud, Huawei en Tencent Cloud. IBM is de enige partij die in het 'Visionaries' kwadrant staat.

Gartner belicht belangrijke Distributed Hybrid Infrastructure aanbieders image

IT-leiders zoeken volgens Gartner infrastructuurplatforms die uniforme controle bieden over diverse implementatiescenario's. De markt voor gedistribueerde hybride infrastructuur speelt in op deze behoefte door gestandaardiseerde full-stack infrastructuurimplementaties aan te bieden in de public cloud, on-premises en edge-locaties.

Basis voor de inzet van gedistribueerde applicaties

Distributed Hybrid Infrastructure omschrijft Gartner als “oplossingen met cloud-native eigenschappen, die kunnen worden ingezet en gebruikt waar de klant dat wenst. Distributed Hybrid Infrastructure vormt de basis voor de inzet van applicaties op een gedistribueerde manier met een cloud- of cloud-geïnspireerde aanpak. Deze manier van werken verbetert de wendbaarheid en flexibiliteit voor workloads buiten de public cloud.”

Nutanix gelooft dat deze erkenning te danken is aan de visie op en investeringen in de integratie van edge, private en public clouds, en het bieden van een platform dat zowel cloud-native als traditionele applicaties ondersteunt. Dit alles met uniform beheer, zodat klanten hun operations kunnen vereenvoudig en en een hybride multicloud-platform kunnen gebruiken om applicaties overal te laten draaien, voor snellere bedrijfsresultaten.“We zijn erg blij met deze uitkomst en we zien het als een erkenning van onze visie en uitvoering”, zegt Lee Caswell, SVP, Product and Solutions Marketing bij Nutanix. “We zetten ons in voor de innovatie, uitvoering en ondersteuning waardoor klanten overal veilige applicaties kunnen bouwen, beheren en draaien - inclusief cloud native GenAI-apps.”

Sophos All Colours BW 10-10-2024 tm 31-10-2024 Gartner BW tm 02-11-2024
Gartner BN en BW tm 03-11-2024