Wouter Hoeffnagel - 22 oktober 2024

‘Perplexity AI wil 500 miljoen dollar ophalen bij investeerders’

Perplexity AI, een AI-bedrijf dat de zoekmachinemarkt wil opschudden, hoopt tijdens een nieuwe investerringsronde bij investeerders 500 miljoen dollar op te halen. Ook hoopt het op een waardering die twee keer zo hoog is dan tijdens zijn vorige investeringsronde: 9 miljard dollar.

‘Perplexity AI wil 500 miljoen dollar ophalen bij investeerders’ image

Dit meldt The Wall Street Journal op basis van een anonieme bron. Perplexity AI is een bedrijf dat zich richt op het ontwikkelen van een geavanceerde AI-zoekmachine en conversational AI-technologie. Hun platform combineert de kracht van kunstmatige intelligentie met traditionele zoektechnologie om gebruikers direct en begrijpelijk antwoorden te geven op vragen. In plaats van alleen links naar websites te tonen, zoals conventionele zoekmachines, biedt Perplexity AI directe antwoorden en uitleg, waardoor het meer werkt als een AI-assistent.

Perplexity AI werd begin dit jaar nog op 500 miljoen dollar gewaardeerd. Sindsdien haalde het bedrijf al drie keer geld op bij investeerders en is de waardering van het bedrijf fors gegroeid. In juni werd het bedrijf gewaardeerd op 3 miljard dollar.

Specops Software 22/10 t/m 5/11 BW DIC Awards BW tm 28-10-2024
Huawei 21/10 - 04/11 BN + BW