Witold Kepinski - 23 oktober 2024

AlgoSec biedt inzicht in applicatie beveiliging

Container applicaties in de cloud; het volgende aspect waarop Algosec, specialist in beveiliging van applicaties, zich richt. Voor Cisco zijn de kennis en ervaring van het bedrijf reden om een stevige band (Solution Plus Partner) te smeden.  ”Wij bieden namelijk inzicht in de netwerken van organisaties”, aldus Reinhard Eichborn (foto), channel director voor AlgoSec EMEA.

AlgoSec biedt inzicht in applicatie beveiliging image

Het motto van AlgoSec is Secure Application Connectivity Anywhere. “Dat betekent dat we kijken naar hoe beleidsregels kunnen worden beheerd om een applicatie in een homogeen netwerk te beveiligen. We ondersteunen dus alle grote leveranciers van firewalls en router-switches en gaan ook naar datacenters waar we Cisco en andere leveranciers ondersteunen.”

“Zo’n vijf jaar geleden besloot Cisco dat ze iemand nodig hadden die zichtbaarheid gaf aan het hele netwerk en de datacenteroplossing van Cisco. Dat is precies ons pakkie-an. Zo zijn we gegroeid tot een Solution Plus Partner. Dus staan wij op de Global Price List (GPL) van Cisco”, vervolgt Eichborn. “Cisco-partners kunnen via Cisco bij ons kopen. Ook klanten die een budget hebben bij Cisco kunnen profiteren van ons partnerschap met Cisco. We creëren de juiste zichtbaarheid van de hele datacenteroplossing.”

Applicatiegericht beheer

“Voor de partners is het interessant, omdat we abonnementen verkopen. Dat betekent terugkerende inkomsten voor die partners, en we hebben een vernieuwingspercentage van meer dan 94%! En het is niet moeilijk te verkopen, want het partnerschap tussen de kanaalpartners en Algosec helpt hen om zelf de business te stimuleren.”

“De kleinere partners die we nodig hebben, zijn degenen die zich daadwerkelijk verdiepen in de processen van de klant. Die begrijpen hoe zij het proces kunnen digitaliseren, hoe zij AlgoSec daadwerkelijk kunnen implementeren om de volledige kracht van AlgoSec te gebruiken. We kijken er echt naar uit om meer en meer automatiseringspartners te zien die de aanvankelijk verkochte Algosec-oplossing naar een hoger niveau brengen en onze klanten zelfs naar applicatiegericht beheer laten gaan”, zegt Eichborn.

Openstaande poorten

Netwerk- en applicatiebeheerders staan elke dag onder druk om nieuwe applicaties te implementeren. Vaak hebben organisaties niet de juiste mensen of onvoldoende medewerkers. “Wij kunnen ze helpen door applicaties op het hoogste beveiligingsniveau te implementeren, waardoor de beheerders zich meer kunnen richten op de strategische aspecten van het bedrijfsnetwerk”, gaat Eichborn verder.

“De grootste uitdaging voor onze klanten is dat wanneer we de eerste workshop met ze gaan doen, ze erachter komen dat ze geen transparantie hebben, geen zichtbaarheid van hun hele beveiligingspositie. Wij vinden nog steeds poorten die voor iedereen open staan. Daarbij komt dat wereldwijd autoriteiten controleren hoe je de beveiliging hebt ingericht. Wij helpen organisaties zich voor te bereiden op die audits.”

Maar het gaat niet alleen over inzichtelijkheid en naleving, maar ook over hoe je de activiteiten kunt optimaliseren. “Er zijn zelfs bedrijven die naar zero touch operations willen gaan. Dit wordt allemaal gedreven door de applicaties, want daar komen de veranderingsverzoeken vandaan. Wij hebben klanten die klein beginnen. Bijvoorbeeld het beheer met onze tool van vijftien tot twintig applicaties. Dat breiden ze vervolgens uit naar honderden, zelfs duizenden applicaties.”

Ook containeromgevingen

“We richten ons niet alleen op het klassieke netwerk; we gaan van het klassieke netwerk, naar het datacenter, naar Software Defined Network, naar de publieke cloudservice. En inmiddels dus ook naar de containers. Wij bieden uitgebreide beveiligingsoplossingen voor containeromgevingen, met een focus op het beschermen van containerized applicaties en het waarborgen van compliance. Zo bieden wij uitgebreide zichtbaarheid in containeromgevingen, waardoor verborgen bedreigingen en potentiële supply chain-aanvallen zijn te identificeren’, besluit Eichborn.

Ga voor meer informatie over AlgoSec naar www.algosec.com.

Meer informatie over het Solutions Plus Programma van Cisco: www.cisco.com/c/en/us/partners/partner-with-cisco/developer/solutionsplus.html

Sophos All Colours BW 10-10-2024 tm 31-10-2024 Telindus Proximus banner 1 22-10 t/m 27-10
Huawei 21/10 - 04/11 BN + BW