Witold Kepinski - 23 oktober 2024

IBM Guardium Data Security Center bestrijdt AI en quantum bedreigingen

Terwijl organisaties worstelen met de toenemende complexiteit van gegevensbeveiliging in het tijdperk van hybride cloud, AI en quantum computing, introduceerde IBM vandaag het IBM Guardium Data Security Center. Deze nieuwe software biedt een uniforme, SaaS-first-benadering voor het beschermen van gegevens in verschillende omgevingen, van on-premises tot cloudgebaseerd.

IBM Guardium Data Security Center bestrijdt AI en quantum bedreigingen image

Het Guardium Data Security Center biedt een uitgebreid overzicht van de data-assets van een organisatie, waardoor beveiligingsteams workflows kunnen stroomlijnen en data governance, detectie en respons en AI security posture management in één dashboard kunnen aanpakken. Door generatieve AI te benutten, kan de software risicosamenvattingen genereren en de productiviteit van beveiligingsprofessionals verbeteren.

Een opvallende functie van het centrum is IBM Guardium Quantum Safe, dat helpt bij het beschermen van gecodeerde gegevens tegen de potentiële dreiging van toekomstige quantum-gebaseerde aanvallen. Door te integreren met IBM's post-quantum cryptografie-algoritmen, zorgt Guardium Quantum Safe ervoor dat organisaties voorbereid zijn op het quantum computing-tijdperk. Bovendien pakt IBM Guardium AI Security de groeiende bezorgdheid over shadow AI aan door ongeautoriseerde AI-modellen te ontdekken en beheren.

Data

"Generative AI en quantum computing bieden zowel immense kansen als nieuwe risico's", aldus Akiba Saeedi, Vice President, IBM Security Product Management. "IBM Guardium Data Security Center biedt organisaties de tools die ze nodig hebben om door dit complexe landschap te navigeren en hun meest waardevolle bezit te beschermen: data."

Met de toenemende verfijning van cyberbedreigingen hebben organisaties behoefte aan een robuuste en geïntegreerde aanpak van gegevensbeveiliging. IBM's Guardium Data Security Center biedt een uitgebreide oplossing die organisaties kan helpen om opkomende bedreigingen voor te blijven en hun gegevens voor de toekomst te beschermen.

Sophos All Colours BW 10-10-2024 tm 31-10-2024 Tanium BW 08/10/2024 - 01/11/2024
Sophos All Colours BN + BW  10-10-2024 tm 31-10-024