Witold Kepinski - 24 oktober 2024

Red Hat en Lenovo bundelen hun krachten om AI-innovatie te versnellen

Red Hat, een leverancier van open source-oplossingen, en Lenovo, een technologieleider, hebben een strategisch partnerschap aangekondigd om AI-innovatie te versnellen. Door deze samenwerking wordt Red Hat Enterprise Linux AI (RHEL AI) het standaard AI-platform voor Lenovo's ThinkSystem SR675 V3-servers.

Red Hat en Lenovo bundelen hun krachten om AI-innovatie te versnellen image

Deze samenwerking brengt het beste van twee werelden samen: Red Hat's open source AI-platform en Lenovo's servers. Door deze technologieën te combineren, kunnen bedrijven nu gemakkelijker kunstmatige intelligentie en generatieve AI-modellen ontwikkelen, testen en implementeren, aldus de twee partners,

"Onze samenwerking met Red Hat is een game-changer voor de AI-industrie", aldus Brian Connors, vice president en general manager, ESMB & AI Business Segment bij Lenovo. "Door RHEL AI vooraf geïnstalleerd aan te bieden op onze ThinkSystem SR675 V3-servers, bieden we bedrijven een krachtige en efficiënte oplossing om het volledige potentieel van AI te benutten."

AI Workloads

RHEL AI biedt een uitgebreid platform voor AI-ontwikkeling, inclusief een verzameling grote taalmodellen en tools voor het finetunen van modellen. In combinatie met Lenovo's high-performance servers biedt het bedrijven de benodigde rekenkracht om veeleisende AI-workloads te verwerken.

"Deze samenwerking markeert een belangrijke mijlpaal in onze reis om AI voor iedereen toegankelijk te maken", aldus Joe Fernandes, vice president en general manager, AI Business Unit bij Red Hat. "Door de kracht van RHEL AI te combineren met de infrastructuur van Lenovo, stellen we bedrijven in staat om sneller te innoveren en betere bedrijfsresultaten te behalen."

Gartner BW tm 02-11-2024 Tanium BW 08/10/2024 - 01/11/2024
Gartner BN en BW tm 03-11-2024