Redactie - 23 oktober 2024

Dell Technologies kondigt nieuwe PowerMax innovaties aan

Dell Technologies kondigt we verbeteringen aan voor Dell PowerMax, een veilige opslagoplossing geoptimaliseerd voor missiekritische workloads. Deze nieuwe mogelijkheden voor PowerMax maken het voor klanten gemakkelijker dan ooit om gelijke tred te houden met veranderende zakelijke behoeften.

Dell Technologies kondigt nieuwe PowerMax innovaties aan image

AI-gedreven Efficiëntie voor Missiekritische Workloads

In de snelle digitale wereld van vandaag hebben bedrijven opslagoplossingen nodig die gelijke tred houden met hun eisen en toekomstige behoeften anticiperen. Dat is waar de kracht van kunstmatige intelligentie binnenkomt, aldus Dell Deze release biedt klanten een reeks AI-gedreven voordelen die kunnen helpen de prestaties te optimaliseren, de beheeroverhead te verminderen en incidenten te voorkomen voordat ze zich voordoen.

Overzicht innovaties

Prestatieoptimalisatie: We gebruiken AI om de prestaties te versnellen met dynamische cache-optimalisatie door middel van patroonherkenning en voorspellende analyses, waardoor latentie wordt verminderd en de snelheid wordt verhoogd zonder extra beheeroverhead.

Predictief en proactief beheer: Autonome gezondheidscontroles met intelligente drempelinstellingen bieden corrigerende acties en zelfherstellende mogelijkheden, waardoor problemen worden aangepakt voordat ze zich voordoen (bijvoorbeeld opslagcapaciteitsniveaus, losse bekabeling).

Geautomatiseerde optimalisatie van netwerkfabric-prestaties (FPIN): PowerMax identificeert snel Fibre Channel-netwerkcongestie (trage afvoer) en isoleert de oorzaak, wat resulteert in een tot 8x snellere incidentresolutie.

Infrastructuuroptimalisatie: Dell's AIOps Assistant, uitgerust met Gen AI natuurlijke taalquery's, maakt snelle en eenvoudige infrastructuuroptimalisatie mogelijk.

Verbeterde Efficiëntie

De nieuwste release introduceert ook 92% RAID-efficiëntie (RAID 6 24+2) om de algehele opslagefficiëntie te verbeteren en toonaangevende energieverbruik- en miliuubewakingsmogelijkheden.

Klanten kunnen nu het stroomverbruik op drie niveaus volgen: de array, de rack en het datacenter om de energie-efficiëntie te verbeteren, energiekosten te beheren en het energieverbruik effectief te verminderen.

Verbeterde Cyberresiliëntie

In een tijdperk waarin cyberdreigingen steeds geavanceerder worden, is cyberresiliëntie cruciaal voor alle klanten. 

PowerMax voegt nieuwe cybersecurityfuncties toe om de bescherming van klantgegevens te verhogen, aanvalsoppervlakken te verkleinen en snel te herstellen van cyberaanvallen:

Cyber Recovery Services voor PowerMax: Dell's nieuwe professionele service biedt robuuste bescherming tegen cyberaanvallen. Met behulp van een beveiligde PowerMax-kluis en gedetailleerde gegevensbescherming zorgt deze op maat gemaakte oplossing voor een snelle en efficiënte herstel terwijl klanten strenge compliance-doelen kunnen bereiken.

YubiKey multifactor authenticatie: Biedt een sterke en handige beveiligingsoplossing, biedt verbeterde bescherming tegen ongeautoriseerde toegang en vereenvoudigt het gebruikersauthenticatieproces.

Superieure Prestaties op Schaal

PowerMax blijft de standaard zetten voor hoge prestaties op schaal, en biedt de benodigde ruimte voor zowel huidige als toekomstige behoeften. 

De nieuwe aankondiging voegt toe:

Tot 30% IOPS-prestatieverbetering met PowerMax 8500

Tot 3x snellere GbE-connectiviteit met nieuwe 100Gb Ethernet I/O-modules

Tot 2x snellere FC-connectiviteit met nieuwe 64Gb Fibre Channel I/O-modules

Naast deze belangrijke verbeteringen maakt Storage Direct Protection voor PowerMax's integratie met PowerProtect efficiënte, veilige en ultrasnelle gegevensbescherming mogelijk, met tot 1 PB per dag aan back-ups en 500 TB per dag aan restores.

Bereik Multicloud-Agiliteit

In het evoluerende digitale landschap is multicloud-agiliteit essentieel voor het maximaliseren van resourcegebruik, het verlagen van kosten en het snel aanpassen aan veranderingen. 

Deze release helpt klanten het volgende te bereiken:

Naadloze multicloud-datamobiliteit: Dell biedt nu eenvoudige opties om live PowerMax-workloads te verplaatsen van en naar APEX Block Storage, de meest veerkrachtige en flexibele cloudopslag in de branche - terwijl tegelijkertijd multi-hop OS-conversies worden uitgevoerd om deze workloads in één soepel proces te moderniseren.

Schaalbare cloudback-ups en -restores: Storage Direct Protection voor PowerMax biedt eenvoudige, veilige en efficiënte gegevensbescherming waarmee klanten de beste back-upbestemmingen kunnen kiezen. Door naadloos te integreren met belangrijke cloudproviders zoals AWS, Azure, GCP en Alibaba, stelt APEX Protection Storage klanten in staat om vendor lock-in te vermijden en de cloudprovider te selecteren die aansluit op hun unieke vereisten.

Vereenvoudigd consumptiemodel: Met Dell APEX Subscriptions betalen klanten voor wat ze gebruiken en stroomlijnen ze facturering, billing en capaciteitsgebruikmonitoring voor betere forecasting en scaling. Dit model elimineert de noodzaak voor grote voorafgaande kapitaalinvesteringen, biedt een moderne consumptie-ervaring en vereenvoudigt tegelijkertijd het levenscyclusbeheer.

Mainframe-Innovatie

PowerMaxOS 10.2 verbetert de IOPS-prestaties en vermindert de latentie voor ongebalanceerde mainframe-workloads, verbetert de cyberintrusiedetectie voor mainframe (zCID) met automatisch leren van toegangspatronen en maakt gebruik van IBM's System Recovery Boost voor sneller herstel tijdens geplande of ongeplande uitvaltijden.

Lees meer details over PowerMax hier.

Sophos All Colours BW 10-10-2024 tm 31-10-2024 Gartner BW tm 02-11-2024
Sophos All Colours BN + BW  10-10-2024 tm 31-10-024