Witold Kepinski - 23 oktober 2024

Bechtle koopt Kubernetes specialist KubeOps

Bechtle AG neemt ARWINET GmbH en zijn spin-off KubeOps GmbH over, twee bedrijven die zich richten op de groeigebieden van clouddiensten en Kubernetes. Op het hoofdkantoor van het bedrijf in Bisingen, vlakbij Tübingen, werken 93 mensen. ARWINET GmbH, opgericht in 2011, en KubeOps GmbH, dat in 2019 werd afgesplitst, behaalden het afgelopen boekjaar een omzet van 7,4 miljoen euro, vooral bij publieke klanten. Het management blijft ongewijzigd onder de paraplu van Bechtle met Susanne Schmidt en Andreas Stroppel, het vorige partnerteam.

Bechtle koopt Kubernetes specialist KubeOps image

Met de overname breidt Bechtle vooral haar competenties op het gebied van Kubernetes uit. KubeOps is een Kubernetes Certified Service Provider erkend door de Cloud Native Computing Foundation in samenwerking met de Linux Foundation. Bechtle en KubeOps vullen elkaar uitstekend aan, vooral als het gaat om dienstverlening voor bedrijven in de zogenaamde kritische infrastructuur (KRITIS). Bijkomend groeipotentieel ligt in de platformoplossing die schaalbaar is voor andere industrieën, in het verwerven van extra marktaandeel in de cloudbusiness en in synergie-effecten in de publieke sector.

Kubernetes is een open source systeem dat oorspronkelijk door Google is ontwikkeld om applicaties efficiënt te beheren in zogenaamde containers. Het helpt grote en complexe software eenvoudiger te bedienen, schalen en updaten. Door ARWINET en KubeOps over te nemen versterkt Bechtle zijn bestaande expertise in de implementatie van dergelijke zeer complexe containeroplossingen, waarmee klanten gevoelige digitale systemen veilig en efficiënt kunnen beheren – vooral daar waar de hoogste eisen aan beschikbaarheid, schaalbaarheid en cybersecurity bestaan.

Cloud

“Met ARWINET en KubeOps komen er geweldige specialisten naar Bechtle die uitstekende knowhow hebben op de toekomstige gebieden van cloud, Kubernetes en open source. Wij zien hier mooie uitgangspunten in ons klant- en productportfolio. Ik ben dan ook erg blij met de versterking van ons dienstenaanbod”, zegt Dirk Müller-Niessner, CTO van Bechtle AG, die binnen de Bechtle Group verantwoordelijk is voor beide bedrijven.

“Wij zijn ervan overtuigd dat we door de verkoop aan Bechtle voor onze medewerkers en klanten de juiste stap zetten om ons bedrijf verder te ontwikkelen in een grote, stabiele omgeving. We hebben in zeer korte tijd zoveel synergieën geïdentificeerd dat het gemeenschappelijke pad de juiste zakelijke consequentie is. We kijken uit naar de toekomst met en bij Bechtle”, zegt Susanne Schmidt, partner en managing director van ARWINET en KubeOps.

Specops Software 22/10 t/m 5/11 BW Tanium BW 08/10/2024 - 01/11/2024
Tanium BN+BW 8/10/2024 - 01/11/2024