Witold Kepinski - 23 oktober 2024

Bechtle koopt Britse softwareontwikkelaar DriveWorks

Bechtle AG breidt zijn aanwezigheid in Groot-Brittannië opnieuw uit door middel van een overname, Het betreft DriveWorks Ltd. , een softwareontwikkelaar voor ontwerpautomatisering en configuratieprijsopgaveoplossingen (CPQ), dat zich aansluit bij de Bechtle Group. De producten zijn specifiek ontworpen voor bedrijven die SOLIDWORKS 3D CAD-software gebruiken. Het bedrijf, opgericht in 2001, is gevestigd in Thelwall, nabij Manchester, en heeft momenteel 59 mensen in dienst. In het afgelopen boekjaar 2023/24 bedroeg de omzet 6,5 miljoen euro.

Bechtle koopt Britse softwareontwikkelaar DriveWorks image

DriveWorks ontwikkelde de gelijknamige software, die wereldwijd wordt gebruikt als aanvulling op SOLIDWORKS. De software automatiseert de constructie van 3D CAD-modellen, waardoor de tijd en de bronnen van fouten bij de productontwikkeling worden verminderd. Het versnelt ook op maat gemaakte productvarianten en maakt de klantspecifieke creatie van online productconfigurators mogelijk. Bechtle verkoopt de DriveWorks add-on software al jaren en kent het bedrijf daardoor zeer goed. De twee oprichters, Maria Sarkar en Glen Smith, blijven actief in het bedrijf, maar zullen de leiding overdragen aan hun twee interne opvolgers. Ze wordt gevolgd door de huidige verkoopdirecteur Mark Sarkar en Philip Stears, momenteel Chief Technology Officer. Onder de paraplu van Bechtle verwacht DriveWorks een hoog niveau van zekerheid voor toekomstige groei en extra synergie-effecten. Na de overname van Qolcom Ltd. gerapporteerd op 7 oktober 2024. DriveWorks is de tweede acquisitie in Groot-Brittannië deze maand.

Het IP-onderliggende DriveWorks omvat een gedefinieerde set regels die het mogelijk maakt om automatisch geïndividualiseerde productvarianten van verschillende complexiteit te construeren op basis van basisontwerpen. Naast de webgebaseerde productconfiguratie omvat de software ook de automatische constructie van de resulterende varianten, het maken van 3D-modellen, tekeningen en prijsberekening tot en met het maken van offertes en productiegegevens. De DriveWorks-pakketoplossingen zijn ontworpen om flexibel en schaalbaar te zijn om bedrijven te ondersteunen bij hun digitale transformatie en automatisering. De DriveWorksXpress add-on software is sinds 2007 opgenomen in de SOLIDWORKS desktopapplicatie en kan worden uitgebreid met hybride cloud- en online 3D-configuratoroplossingen. DriveWorks heeft in totaal drie SOLIDWORKS gecertificeerde Gold Partner producten ontwikkeld.

DriveWorks behoudt ondernemersvrijheid

Bechtle zal DriveWorks blijven runnen als een onafhankelijk bedrijf. De klanten van de softwareontwikkelaar zijn uitsluitend SOLIDWORKS-resellers in momenteel meer dan 54 landen. Het bedrijf heeft ook twee locaties in Australië en de VS, die behouden blijven, evenals de medewerkers die in Frankrijk en India werken. DriveWorks add-on software blijft webgebaseerde productconfiguratie en ontwerpautomatisering bieden voor business-to-business en business-to-customer productiebedrijven. De software opent dus een hoog efficiëntiepotentieel voor gebruikers en helpt zo het tekort aan geschoolde werknemers tegen te gaan.

Uitbreiding van het aanbod

“Ik ben bijzonder blij met deze overname omdat ik al jaren onder de indruk ben van de uitmuntende kwaliteit van DriveWorks. Automatisering in ontwerpen en individuele productconfiguraties is een essentiële sleutel voor onze klanten om de efficiëntie te vergroten en nieuwe bedrijfsmodellen te openen. “DriveWorks heeft een absoluut overtuigende add-on-applicatie ontwikkeld die in de toekomst enorm belangrijk zal worden”, zegt Uwe Burk, hoofd van de PLM | Techniek en productie, Bechtle AG.

“We zijn erg blij om deel uit te maken van Bechtle. We delen dezelfde ambitie, passie en hetzelfde doel om uitzonderlijke technologie te leveren aan klanten over de hele wereld, terwijl we de mensen waarderen die dit allemaal mogelijk maken”, zegt Maria Sarkar, oprichter en CEO van DriveWorks. “De vraag naar ontwerpautomatisering, 3D-visualisatie, productconfiguratie en CPQ-oplossingen groeit snel. Samen met Bechtle zullen we de prestaties van de DriveWorks-technologie uitbreiden om het succes van onze klanten verder te versterken.”

Uitbreiding van de marktpositie in Groot-Brittannië en op PLM-gebied

Bechtle is al 26 jaar succesvol in Groot-Brittannië en biedt bedrijven en publieke klanten een uitgebreid portfolio aan hardware, software, oplossingen en diensten. Samen met DriveWorks heeft Bechtle ongeveer 430 mensen in dienst op zes locaties.

Zoals gebruikelijk werd overeengekomen om de voorwaarden en de aankoopprijs van de overname niet bekend te maken.


Vertiv BW 17-10 tm 31-10-2024 Tanium BW 08/10/2024 - 01/11/2024
Specops Software 22/10 t/m 5/11 BN+BW