Witold Kepinski - 23 oktober 2024

Kritieke kwetsbaarheid in Fortinet FortiManager wordt actief misbruikt

Security leverancier Fortinet heeft een ernstige kwetsbaarheid in zijn FortiManager-product gemeld die actief wordt misbruikt door cybercriminelen. Deze kwetsbaarheid, met de aanduiding CVE-2024-47575, stelt aanvallers in staat om op afstand code uit te voeren op kwetsbare systemen zonder enige vorm van authenticatie.

Kritieke kwetsbaarheid in Fortinet FortiManager wordt actief misbruikt image

Met deze kwetsbaarheid kunnen hackers potentieel volledige controle krijgen over getroffen systemen, waardoor ze gevoelige gegevens kunnen stelen, systemen kunnen saboteren of zelfs losgeld kunnen eisen.

De kwetsbaarheid treft meerdere versies van Fortinet FortiManager, waaronder 6.2, 6.4, 7.0, 7.2, 7.4 en 7.6. Ook FortiManager Cloud versies 6.4, 7.0, 7.2 en 7.4 zijn kwetsbaar.

Fortinet heeft reeds patches uitgebracht om deze kwetsbaarheid te verhelpen. Organisaties die gebruik maken van de getroffen FortiManager-versies worden dringend aangeraden om deze patches zo snel mogelijk te installeren. Daarnaast raadt Fortinet aan om de verstrekte richtlijnen te volgen om de tijdelijke oplossingen te implementeren.

Wat is FortiManager? 

FortiManager is een netwerkbeheertool die wordt gebruikt om verschillende Fortinet-apparaten te beheren. Door deze centrale rol speelt FortiManager een cruciale rol in de beveiliging van IT-omgevingen.

Lees alle details op de website van Fortinet.

Specops Software 22/10 t/m 5/11 BW DIC Awards BW tm 28-10-2024
Freshworks BN + BW | Statics Ad 9-5 | 21-10 tm 28-10