Witold Kepinski - 24 oktober 2024

Eraneos trekt Carel Hoytema van Konijnenburg aan

Internationaal adviesbureau Eraneos heeft zwaargewicht Carel Hoytema van Konijnenburg aangetrokken als partner Operational Excellence. Voorheen was Carel onder andere actief bij Accenture, Bearingpoint, Dicitas Consulting (later opgegaan in Sia Partners) en Renewi waar hij altijd vorm heeft gegeven aan het vakgebied van Operational Excellence.

Eraneos trekt Carel Hoytema van Konijnenburg aan image

“We leven in een tijdperk vol turbulentie en crises, variërend van inflatie en energievraagstukken tot geopolitieke spanningen en arbeidsmarktdruk”, vertelt Maurice Boon, Managing Partner van Eraneos. “Voor organisaties brengt dit nieuwe uitdagingen met zich mee om te overleven, zich aan te passen en uit te blinken. De sleutel tot succes ligt in het vergroten van je weerbaarheid en wendbaarheid, door middel van inzicht in en grip op kosten- en complexiteitsreductie en procesoptimalisatie. Met het aantrekken van Carel zijn we nog beter in staat om bedrijven hierin richting succes te begeleiden.

Carel heeft de afgelopen jaren echt een naam opgebouwd in dit domein en brengt ons een schat aan ervaring en expertise. Ik ben ervan overtuigd dat we onze klanten hiermee nog meer echte toegevoegde waarde kunnen gaan bieden op dit vlak.”

Carel is per direct begonnen om de Operational Excellence praktijk verder te ontwikkelen en te laten groeien. Volgens hem is het toevoegen van fact-based inzichten essentieel om als organisatie te kunnen overleven, evolueren en excelleren. De praktijk borduurt daarnaast voort op de kennis en kunde op gebied van Lean & Six Sigma die binnen Eraneos door de jaren heen is opgebouwd.

Van onderbuikgevoel naar feiten

Carel: “Met Operational Excellence zetten we in op de weerbaarheid en wendbaarheid van organisaties om beter bestand te zijn tegen uitdagingen en disrupties. Daarnaast richten we ons op het reduceren van kosten en complexiteit, en het verhogen van compliance, waardoor organisaties beter en aantoonbaar in controle zijn van hun procesorganisaties. Procesanalyse en -optimalisatie spelen hier een cruciale rol in. Ik zie helaas nog steeds veel transformaties mislukken doordat organisaties te veel vertrouwen op onderbuikgevoel in plaats van feitelijke informatie.

Feitelijke inzichten in prestaties van processen en organisaties bieden een objectieve basis voor beslissingen. Door data en analyses te gebruiken, kunnen trends en patronen worden geïdentificeerd die intuïtief mogelijk niet zichtbaar zijn. Dit stelt organisaties in staat om beter geïnformeerde keuzes te maken en bij te sturen wanneer strategieën niet werken. “

Sophos All Colours BW 10-10-2024 tm 31-10-2024 Tanium BW 08/10/2024 - 01/11/2024
DIC Awards BN tm 28-10-2024