Witold Kepinski - 25 oktober 2024

Visma noteert winstgevende groei in het derde kwartaal 2024

Visma behaalde in het derde kwartaal van 2024 een omzet van 694 miljoen euro, een stijging van 17% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De stijging is voornamelijk te danken aan hogere uitgaven van bestaande klanten en een groeiend klantenbestand. De EBITDA van Visma bedroeg in het derde kwartaal 256 miljoen euro, een stijging van 26% jaar-op-jaar en een marge van 37%.

Visma noteert winstgevende groei in het derde kwartaal 2024 image

"Q3 was opnieuw een sterk kwartaal voor Visma op alle fronten, aangezien we winstgevend blijven groeien door een combinatie van toonaangevende softwareproducten en schaalvoordelen", zegt Merete Hverven (foto), CEO van Visma.

De Annualized Repeatable Revenue (ARR) van Visma steeg naar een nieuw record van 2.574 miljoen euro aan het einde van het kwartaal, een stijging van 18% jaar-op-jaar.

"Met 1,9 miljoen klanten die we van dienst zijn en een ARR die snel de 2,6 miljard euro nadert, verstevigen we onze positie als toonaangevende SaaS-provider in Europa en Latijns-Amerika", aldus Hverven.

Groei met dubbele cijfers in alle segmenten

Visma levert bedrijfskritische software aan vier segmenten; Small Business, Medium Business, Ecosystem en Public. Alle segmenten bleven in het derde kwartaal ARR-groei met dubbele cijfers vertonen, waarbij Small Business de hoogste stijging van 29% jaar-op-jaar behaalde.

SaaS (Software as a Service) blijft de hoeksteen van het productaanbod van Visma, met in deze categorie een groei van 22% jaar-op-jaar in het derde kwartaal. Dit vormt nu 77% van de totale omzet, terwijl het 74% vormde op hetzelfde punt in 2023.

Visma blijft een gezonde organische groei combineren met strategische SaaS-acquisities en voegde in het derde kwartaal zes nieuwe softwarebedrijven toe aan de groep.

“We hebben onze expansie in belangrijke Europese markten voortgezet, waaronder in Frankrijk met Quarksup, een provider van HRM- en payroll-oplossingen; tot nu toe onze vierde overname in dit land in 2024. We hebben ook geïnvesteerd in Pathway Solutions, een rijzende ster in e-commerce oplossingen voor de Duitse markt, en hebben ons HR-techaanbod in Chili versterkt met de overname van Rex+ Group. Op basis van onze huidige pijplijn en lopende processen verwacht ik dat ons M&A-team ook in het vierde kwartaal erg druk zal blijven”, aldus Hverven.

Een gemeenschappelijk doel

In zijn recente en veelbesproken rapport over de toekomst van het Europese concurrentievermogen wijst voormalig ECB-president Mario Draghi op de groeiende regeldruk voor Europese bedrijven, die vooral kostbaar is voor het MKB. Volgens het rapport noemt meer dan de helft van het MKB in Europa regelgevende obstakels en administratieve lasten als hun grootste uitdaging.

“Voor Visma is dit een herinnering aan het doel dat onze 190 softwarebedrijven verbindt. Door voorop te lopen in software-innovatie om tijdrovende en complexe processen te automatiseren en te vereenvoudigen, kunnen we onze rol spelen in het promoten van een digitaal verbeterde, efficiëntere en welvarende samenleving voor iedereen", zegt Hverven.

Lees hier het volledige rapport.

Belangrijkste hoogtepunten van het derde kwartaal in 2024:

  • Omzet van 694 miljoen euro; 17% groei jaar-op-jaar
  • EBITDA van 256 miljoen euro; 26% groei jaar-op-jaar
  • Annualized Repeatable Revenue (ARR) bereikt van 2,6 miljard euro
  • Zes overnames afgerond gedurende het kwartaal

Q3 2024 in cijfers

Cijfers in miljoen euro

Q3 24

Q3 23

Verandering

Omzet

694

593

+17%

EBITDA

256

203

+26%

Aangepast nettoresultaat

144

131

+10%

Telindus Proximus banner 1 22-10 t/m 27-10 Specops Software 22/10 t/m 5/11 BW
DIC Awards BN tm 28-10-2024