Witold Kepinski - 25 oktober 2024

ServiceNow noteert dubbele groecijfers en winst in derde kwartaal 2024

ServiceNow, aanbieder van een AI-platform voor bedrijfstransformatie, heeft de financiële resultaten bekendgemaakt voor het derde kwartaal dat eindigde op 30 september 2024. De omzet steeg met 22 procent naar 2,797 miljard dollar. De nettowinst bedroeg 432 miljoen dollar.

ServiceNow noteert dubbele groecijfers en winst in derde kwartaal 2024 image

De abonnementsinkomsten bedroegen 2,715 miljard dollar in het derde kwartaal van 2024, wat neerkomt op een groei van 23% op jaarbasis en 22,5% bij constante valuta.

"ServiceNow verhoogde onze volledige jaarlijkse topline-prognose op basis van onze Q3-resultaten, waarmee we wederom de verwachtingen overtroffen", aldus Bill McDermott (foto), voorzitter en CEO van ServiceNow. "Dit opmerkelijke momentum komt voort uit zowel bestaande als nieuwe klanten die hun investeringen in ServiceNow verdubbelen als het AI-platform voor bedrijfstransformatie. Het mandaat om AI voor mensen te laten werken, vertegenwoordigt een generatietechnologieverschuiving. We hebben nog nooit zoveel vertrouwen gehad in het team van ServiceNow, ons platform en onze positie als het ultieme groeibedrijf in bedrijfssoftware."

Per 30 september 2024 bedroegen de huidige resterende prestatieverplichtingen ("cRPO"), contractinkomsten die in de komende 12 maanden als inkomsten worden erkend, 9,36 miljard dollar, wat neerkomt op een jaar-op-jaar groei van 26% en 23,5% in constante valuta. Het bedrijf heeft nu 2.020 klanten in totaal met meer dan 1 miljoen dollar aan jaarlijkse contractwaarde ("ACV"), wat neerkomt op een jaar-op-jaar groei van 14% in klanten.

Now Platform

"Q3 was opnieuw een spectaculair kwartaal, gedreven door een robuuste vraag naar het Now Platform en uitzonderlijke teamuitvoering", aldus ServiceNow CFO Gina Mastantuono. "Nu Now Assist al fantastische resultaten levert, markeert onze nieuwste Xanadu-release onze meest uitgebreide set nieuwe AI-innovaties tot nu toe, wat onze duurzame omzetgroei en marge-uitbreiding verder aanwakkert."

ServiceNow benoemde ook de veteraan in de softwarebranche voor ondernemingen Amit Zavery tot president, chief product officer (CPO) en chief operating officer (COO) om product en engineering te leiden, met ingang van 28 oktober 2024. Met meer dan drie decennia in enterprisetechnologie en eerdere leiderschapsrollen bij Google Cloud en Oracle is Zavery een visionaire leider die uitgebreide ervaring in enterprise-innovatie, -transformatie en -schaal met zich meebrengt. Zavery's verantwoordelijkheden omvatten het platform, de producten, engineering, cloudinfrastructuur, gebruikerservaring en enterprise-brede activiteiten van ServiceNow, waarbij wordt gegarandeerd dat alle oplossingen voldoen aan de echte zakelijke behoeften van ServiceNow-klanten.

ServiceNow Workflow Data Fabric

Tot slot kondigde ServiceNow ook de lancering aan van ServiceNow Workflow Data Fabric, een geïntegreerde datalaag die bedrijfs- en technologiedata binnen een organisatie samenbrengt. Ook zijn verschillende partnerships aangekondigd die het ecosysteem uitbreiden en de bedrijfstransformatie van klanten versnellen, waaronder samenwerkingen met NVIDIA, Rimini Street, Siemens, Pearson, Snowflake en Databricks.

Lees alle details hier.

Specops Software 22/10 t/m 5/11 BW Tanium BW 08/10/2024 - 01/11/2024
Huawei 21/10 - 04/11 BN + BW