Eveline Meijer - 27 oktober 2024

Commvault introduceert back-up- en herstelmogelijkheden voor Google Workspace

Commvault breidt zijn samenwerking met Google Cloud uit met nieuwe back-up- en herstelmogelijkheden voor Google Workspace. Naar verwachting is het zogenaamde Commvault Cloud Backup & Recovery tegen het einde van dit jaar verkrijgbaar.

De nieuwe oplossing biedt ingebouwde opslag in Google Cloud voor de bescherming van Google Workspace-data, in combinatie met bescherming van hybride, SaaS- en cloud-native workloads. Zo is het mogelijk om alle actieve data in kaart te brengen en deze snel te herstellen na onopzettelijke of kwaadaardige verwijdering. Ook is het mogelijk om back-ups van deze data op te slaan in de Commvault Cloud, volgens de eisen van wet- en regelgeving, aldus Commvault. 

Google Workspace-gebruikers kunnen verder gebruikmaken van strenge beveiligingsnormen en privacyprotocollen, en ingebouwde mechanismen voor zero trust-toegang. Daarmee moet de impact van cyberaanvallen kleiner worden, stelt het bedrijf. 

Commvault Cloud Backup & Recovery wordt als SaaS-oplossing beschikbaar, wat betekent dat gebruikers een abonnement kunnen afnemen met ook opties als een onbeperkte bewaarperiode. Commvault deelt nog niet wat de oplossing gaat kosten. 

Vertiv BW 17-10 tm 31-10-2024 Specops Software 22/10 t/m 5/11 BW
Freshworks BN + BW | Statics Ad 9-5 | 21-10 tm 28-10