Eveline Meijer - 26 oktober 2024

CEO Nvidia: Europese landen moeten meer investeren in AI

Europese landen lopen wat betreft AI flink achter op de VS en China. Dat stelt de CEO van Nvidia, Jensen Huang (foto). Willen landen dat oplossen, dan moet er meer in de technologie geïnvesteerd worden. Wat de CEO betreft moet dat geld onder meer naar AI-infrastructuur gaan.

CEO Nvidia: Europese landen moeten meer investeren in AI image

Volgens Huang realiseren landen zich nu dat data een nationaal middel is, schrijft The Register. "Landen kunnen het zich niet veroorloven om deze infrastructuur niet te hebben. Net zoals dat ieder land zich realiseert dat je communicatie, transport en gezondheidszorg nodig hebt, moet de fundamentele infrastructuur van elk land toch wel de productie van intelligentie zijn."

Nationale supercomputers voor AI

Huang deed zijn uitspraken tijdens een bezoek aan Denemarken, waar de nieuwe Gefion-supercomputer in gebruik wordt genomen. Deze supercomputer is gebaseerd op de krap twee jaar oude DGX H100 SuperPOD-architectuur van Nvidia en bevat 191 nodes met in totaal 1.528 H100-GPU's. Daarmee behoort het systeem tot de twintig meest krachtige systeem ter wereld, in ieder geval op papier. 

Nvidia ziet dergelijke nationale supercomputers als een fundering voor landen om "hun eigen infrastructuur te gebruiken bij de ontwikkeling van AI-modellen en -applicaties die hun unieke cultuur en taal reflecteren", aldus het bedrijf in een blogbericht

Vertiv BW 17-10 tm 31-10-2024 Specops Software 22/10 t/m 5/11 BW
Huawei 21/10 - 04/11 BN + BW