CERN openlab wil onderzoek versnellen met flashoppslag van Pure Storage
Pure Storage en CERN openlab werken samen om te onderzoeken hoe het CERN-laboratorium flashopslag kan gebruiken om de Large Hadron Collider (LHC) te versnellen. Hierbij staat de DirectFlash-technologie van Pure Storage centraal.

CERN produceert enorme hoeveelheden data, voornamelijk door de hoge-energiefysica-experimenten met de LHC. Deze data moeten efficiënt worden opgeslagen en toegankelijk gemaakt, zodat wetenschappers ze kunnen analyseren om ons begrip van het heelal te vergroten.
Knelpunt voor HPC
Traditionele opslagoplossingen vormen een knelpunt voor High Performance Computing. Het vervangen van oude harde schijven door flashopslag biedt betere prestaties, hogere opslagdichtheid en duurzaamheid. Met een meerjarige overeenkomst zal Pure Storage's dataplatform CERN openlab helpen bij het evalueren en meten van de voordelen van grootschalige, high-density-opslagtechnologieën.
CERN openlab's R&D richt zich op het implementeren van duurzame technologische oplossingen die voldoen aan de specifieke behoeften van de wetenschappelijke gemeenschap. Een belangrijk aspect van de samenwerking is het gebruik van Pure Storage's DirectFlash-technologie, die aanzienlijk efficiënter is in termen van ruimte en energie dan traditionele opslagoplossingen. Dit ondersteunt de prestatiegedreven workloads van CERN's hoge-energiefysica.
Prestaties maximaliseren
De samenwerking tussen Pure Storage en CERN openlab is gericht op het toegankelijk maken van de volgende generatie opslag voor hoge-energiefysica-experimenten. De organisaties werken aan een flash-infrastructuur op exabyteschaal en het optimaliseren van de applicatiestack voor Grid Computing en HPC workloads.
Het doel is om de prestaties van zowel software als hardware te maximaliseren en tegelijkertijd energie te besparen op een uniform dataplatform. Dit partnerschap zal de groeiende eisen van de Large Hadron Collider ondersteunen en de manier waarop data worden opgeslagen en beheerd drastisch verbeteren, met een focus op het verbeteren van CERN openlab's gedistribueerde opslaginfrastructuur.
Grenzen verleggen
“Samen met CERN openlab verleggen we de grenzen van wat mogelijk is binnen HPC- en Grid Computing-omgevingen om geavanceerde wetenschappelijke workflows te ondersteunen. Met de integratie van onze state-of-the-art technologie in CERN’s grootschalige gedistribueerde storage systeem, is CERN goed gepositioneerd om grote hoeveelheden data te verwerken met ongeëvenaarde snelheid en betrouwbaarheid. Tegelijkertijd kunnen onderzoekers de uitdagingen oplossen die de onderzoeksresultaten van de High-Luminosity Large Hadron Collider opleveren”, zegt Rob Lee, CTO bij Pure Storage.
Luca Mascetti, Storage CTO bij CERN openlab, voegt toe: “We verwachten dat dit partnerschap een aantal belangrijke voordelen zal opleveren als we kijken naar de toekomst data opslag van wetenschappelijke experimenten. Ten eerste verwachten we deze technologie te kunnen integreren in ons grootschalige gedistribueerde opslagsysteem en zo data effectiever te kunnen leveren. Daardoor kunnen we de opslagprestaties verder opschalen dan nu mogelijk is. Ten tweede hopen we nieuwe doorbraken op het gebied van hoge-energiefysica bij CERN mogelijk te maken en willen we de bredere wetenschappelijke community het potentieel laten zien voor het verbeteren van opslagmogelijkheden. Hiermee zal uiteindelijk het tempo van ontdekkingen en innovatie bij onderzoeksinstellingen wereldwijd worden versneld."