Witold Kepinski - 04 september 2024

SAP bestuurslid Jürgen Müller treedt af na incident

SAP SE heeft bekendgemaakt dat Jürgen Müller (foto), bestuurslid en Chief Technology Officer (CTO), met ingang van 30 september 2024 afscheid neemt van het bedrijf. Deze beslissing volgt op een incident tijdens een bedrijfsbijeenkomst waarbij Müller zich ongepast gedroeg

SAP bestuurslid Jürgen Müller treedt af na incident image

Müller heeft in een verklaring zijn diepe spijt betuigd over zijn gedrag en erkent dat dit niet in lijn is met de waarden van SAP. Hij heeft de volledige verantwoordelijkheid voor het incident genomen en is tot dit besluit gekomen in het belang van het bedrijf.

Belangrijke bijdrage 

Müller heeft in zijn tijd bij SAP een significante bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van het SAP Business Technology Platform (BTP). Dit platform vormt de technologische basis voor veel van de oplossingen van SAP en wordt gebruikt door meer dan 23.000 klanten wereldwijd.

Overdracht van taken 

De taken van Müller zullen tijdelijk worden overgenomen door SAP-CEO Christian Klein. Het team dat verantwoordelijk is voor beveiliging en compliance binnen de cloud zal verhuizen naar de divisie Customer Services & Delivery onder leiding van Thomas Saueressig.

Reactie Raad van Commissarissen 

Pekka Ala-Pietilä, voorzitter van de Raad van Commissarissen van SAP SE, heeft Müller bedankt voor zijn inzet en gewenst hem veel succes voor de toekomst.

Gartner BW tm 02-11-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
Dutch IT Security Day BN tm 15-10-2024