"Er ligt een enorme kans om de relatie van de mensen met hun werk te versterken op een manier die niet alleen goed is voor mensen maar ook voor bedrijven," zegt Enrique Lores, voorzitter en CEO van HP. "Als leiders moeten we de schijnkeuze tussen productiviteit en geluk altijd afwijzen. De meest succesvolle bedrijven zijn opgebouwd uit culturen die werknemers in staat stellen uit te blinken in hun carrière en ook buiten het werk te floreren."
Het onderzoek analyseerde meer dan 50 aspecten van de relatie van mensen met hun werk. Onder andere: de rol die werk heeft in het leven, vaardigheden, capaciteiten, hulpmiddelen en werkruimten en verwachtingen van leiderschap. Het onderzoek bracht ook in kaart wat de impact is die werk heeft op het welzijn, de productiviteit, de betrokkenheid en de cultuur van werknemers. Op basis hiervan ontwikkelde HP de Work Relationship Index. Een meting van de relatie van de wereldbevolking met hun werk die door de tijd heen kan worden gevolgd. Uit het onderzoek bleek dat slechts 27% van de werknemers in de kennisindustrie momenteel een gezonde relatie heeft met het werk; meer informatie over de Index vind je hier.
Ongezonde relaties met werk hebben invloed op de mentale, emotionele en fysieke gezondheid van werknemers
In deze unieke studie heeft HP samengewerkt met zakelijke leiders, IT-besluitvormers en werknemers uit de kennisindustrie om inzicht te krijgen in de factoren die betekenisvolle, productieve en zinvolle werkomgevingen stimuleren. De bevindingen benadrukken de negatieve gevolgen van een ongezonde relatie met werk op het leven van een werknemer en het bedrijf van een werkgever.
Wanneer werknemers niet tevreden zijn over de relatie met hun werk heeft dit gevolgen voor het bedrijf:
|