Redactie - 25 september 2024

Zorgbalans zet samen met SLTN eerste stap naar datagedreven werken

Zorgbalans is een organisatie voor ouderenzorg in de regio Kennemerland en het noordelijke gedeelte van Zuid-Holland. Zorgbalans ondersteunt ouderen met een zorgbehoefte, zodat zij zo lang mogelijk op hun eigen manier vorm en inhoud kunnen geven aan hun leven. Met ruim 3.600 medewerkers en 900 vrijwilliger, biedt Zorgbalans tijdelijke en langdurige verzorging, verpleging, huishoudelijke ondersteuning, behandeling, revalidatie en begeleiding bij dementie. Zowel bij mensen thuis als op een Zorgbalans ontmoetings- en woonzorgcentrum. Zorgbalans heeft SLTN gevraagd om samen met Zorgbalans een dataplatform op te zetten, waarbij Zorgbalans over de basis beschikt om zelf nieuwe ontwikkelingen door te voeren die bijdragen aan een meer datagedreven organisatie.

State-of-the-art dataplatform

“Zorgbalans en SLTN hebben samen een project uitgevoerd om een dataplatform neer te zetten”, vertelt Peter Kuijer, Informatiemanager bij Zorgbalans. “Het oude platform was sterk verouderd en met de kennis en expertise van SLTN hebben we eigenlijk in een heel snel tempo een nieuw state-of-the-art dataplatform neergezet volgens de laatste marktstandaard.”

Datagedreven werken

Ronald Posthumus, Lead Data Services bij SLTN, vult aan: “De oplossing bij Zorgbalans is relevant, omdat we daarmee een dataplatform hebben gecreëerd waarmee ze de basis hebben om verder door te bouwen met datagedreven werken.”

Kunstmatige intelligentie

Kuijer: “We willen echt een groei doormaken van rapportages en interactieve dashboards naar het herkennen van patronen, om uiteindelijk zelf te gaan experimenteren met kunstmatige intelligentie. We hebben de basis hiervoor neergezet en stap voor stap maken we nu een beweging de goede kant op.”

Optimale projectaanpak

Posthumus: “De toegevoegde waarde in de dienstverlening van SLTN wordt met name gerealiseerd in de wijze waarop we samen met Zorgbalans dit project hebben aangepakt. We hebben op basis van flexibele sprints onze activiteiten voorspelbaar gemaakt en in samenwerking met Zorgbalans de oplossing gerealiseerd. Daarbij hebben we Zorgbalans ook meegenomen in een nieuwe manier van werken, zodat zij hun dataplatform op de juiste manier kunnen gebruiken en kunnen onderhouden voor de toekomst.”

Datacenter in de cloud

Kuijer: “De toekomstsplannen met SLTN in de nabije toekomst gaan enerzijds over het verder ontwikkelen van het dataplatform, we hebben daar echt een hele mooie basis voor neergezet en dat gaan we verder uitnutten. Anderzijds hebben we samen met SLTN ons datacenter helemaal leeggehaald en alles in de cloud gezet. We zijn nu met SLTN bezig om onder architectuur een nieuw datacenter 2.0 in de cloud te ontwerpen. Hierbij kijken we goed naar wie wat doet en dat gaat hartstikke goed.”

ALSO BW tm 16-10-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
Dutch IT Security Day BN tm 15-10-2024