Redactie - 25 september 2024

Intravacc gaat voor vijf negens met SLTN Telecom

In een wereld waar continuïteit en bereikbaarheid van cruciaal belang zijn, speelt technologie een onmisbare rol. Voor het Nederlandse Intravacc is betrouwbare communicatie een absolute vereiste. Het is niet alleen belangrijk dat de telefonie altijd werkt, maar ook dat de veiligheid en het beheer van deze systemen op topniveau zijn. Samen met SLTN heeft Intravacc een oplossing gevonden die voldoet aan de hoogste eisen.

Intravacc is een bedrijf dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van vaccins. Er worden bij Intravacc verschillende soorten vaccins ontwikkeld. Wanneer de onderzoeksfase is afgerond wordt het eindeproduct doorgestuurd naar verschillende fabrikanten om geproduceerd te worden. Communicatie is bij het ontwikkelen van vaccins heel belangrijk. Telefonie moet altijd werken en labmedewerkers moeten altijd bereikbaar zijn. “We waren dus op zoek naar een oplossing met een back-up in het geval van een storing”, vertel Adis Canic, IT Manager bij Intravacc. “Er moest een stukje redundancy komen en een het beheer moest en de security wilden we opschalen. Samen met SLTN Telecom hebben we daar een goede oplossing voor gevonden.”

'SLTN is echt een luisterend oor voor Intravacc'

“We zijn al jaren partner van SLTN, zij verzorgen alles op het gebied van IT. We zijn zeer tevreden over de samenwerking. De prijs-kwaliteitverhouding is erg goed en de communicatie ook. De snelheid waarmee incidenten worden opgelost, is voor ons heel belangrijk. SLTN is echt een luisterend oor voor Intravacc. Toen we voor een uitdaging kwamen te staan met onze telefonie, was het dan ook een logische stap om te gaan praten met SLTN Telecom.”

“Bij SLTN Telecom voeren we net als bij SLTN een ‘multi vendor’-beleid", vult Carlo van Vliet, Solution Sales bij SLTN Telecom, aan. “We hebben gekeken naar de uitdagingen waar Adis bij Intravacc tegenaan liep en hebben gekeken welke oplossing daar het beste bij aansluit. Intravacc werkte al met Microsoft Teams en dus was het een logische stap om ervoor te zorgen dat ze daar op een goede, kwalitatieve manier mee konden bellen. Beveiliging was hierbij belangrijk en dus hebben we ervoor gekozen om een integratie maken met behulp van UNIVERGE BLUE. Inmiddels maakt Intravacc hier al meer dan een half jaar probleemloos gebruik van.

Volledig ontzorgd

Canic: “We hebben nu veel meer rust en een stukje zekerheid. We hebben het gevoel dat we goed ontzorgd worden. Dat vind ik op IT-gebied heel belangrijk en dat het is ook erg belangrijk voor Intravacc. Als er bijvoorbeeld in het lab iets gebeurt, er is bijvoorbeeld een ‘spill’, dan gaan alle deuren op slot. Dan moet de telefonie werken en ik heb 100% vertrouwen dat de oplossing die we nu hebben ook altijd blijft werken.”

Van Vliet: “Dat vertrouwen is voor ons heel belangrijk. We verzorgen alles voor Intravacc, dat heet Managed Services. We zorgen dat UNIVERGE BLUE technisch altijd blijft functioneren. Hierdoor kan SLTN ook die vijf negens (99,999 procent uptime) garanderen. Het functioneel beheer wordt door bij Intravacc door het team van Adis zelf uitgevoerd. Dit levert het veel flexibiliteit op, want ze kunnen vragen vanuit de organisatie snel zelf beantwoorden. Maar zodra er calamiteiten zijn, kan Intravacc altijd op ons terugvallen.”

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 Copaco BW 23-09 tm 06-10-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024