Redactie - 27 september 2024

Video: Proofpoint: Bescherm wat ertoe doet

Siegfried Huijgen van e-mailsecurityspecialist Proofpoint en Witold Kepinski van Dutch IT Channel & Dutch IT leaders bespraken samen in een video interview de toenemende prioriteit van 'Human Centric Security' voor CIO's en CISO's. Daarnaast gaan zij ook in op de consolidatie van beveiligingstechnologieën en het belang van gerichte bescherming tegen geavanceerde e-mailbedreigingen belicht.

In de huidige dynamische bedreigingsomgeving is het voor organisaties essentieel om hun beveiligingsstrategieën te herzien en zich te richten op de menselijke factor. Proofpoint's 'Human Centric Security'-benadering erkent dat mensen niet over de tools beschikken om zich adequaat te verdedigen tegen aanvallen van buiten af of tegen zelf gemaakte vergissingen. Beveiligingsmiddelen zouden zich primair moeten richten op awareness en op het tegenhouden van bedreigingen en vergissingen, is de visie van Proofpoint.

Consolidatieslag

Consolidatie van technologie is een belangrijke trend binnen het security domein. Organisaties geven de voorkeur aan het migreren van hun security-controls naar platformen, in plaats van voor ieder probleem over een puntoplossing te beschikken. Niet alleen met het oog op complexiteit, maar ook vanwege het gebrek aan inzicht dat hierdoor kan ontstaan. Proofpoint identificeert daarbij vijf fundamentele platformen:

Consolidatie van technologieën is een ander belangrijk aandachtspunt voor organisaties die op zoek zijn naar het stroomlijnen van hun beveiligingsinfrastructuur en het verminderen van complexiteit. Proofpoint biedt een breed scala aan oplossingen die samenwerken om een ​​robuuste beveiligingslaag te bieden, inclusief:

  • Identiteit – de identiteit als startpunt voor een securityarchitectuur
  • SASE (Secure Access Service Edge) – het modern network met bijhorende securitycontrols
  • XDR (Extended Detection and Response) – met name gericht op de werkplek
  • Human Centric Security – securitycontrols dicht tegen de medewerker aan
  • DEVSECOPS - een geïntegreerde werkwijze waarbij teams verantwoordelijk zijn voor de “cradle to grave” van functionaliteit, inclusief security-controls.

E-mailbeveiliging blijft van essentieel belang

E-mailbeveiliging blijft een kritisch onderdeel van elke cyberbeveiligingsstrategie. 76% van alle breaches start tenslotte met een e-mail. Proofpoint benadrukt het belang van gelaagde bescherming, met focus op:

  • De drie fasen in de e-mailbezorgingsketen: voorkom dat bedreigingen e-mailaccounts bereiken, detecteer en blokkeer bedreigingen in de inbox en elimineer bedreigingen die al zijn afgeleverd.
  • Gegevensverliespreventie (DLP): voorkom dat gevoelige informatie per ongeluk of kwaadaardig wordt gedeeld.
  • Insider-dreigingsdetectie en -reactie: identificeer en reageer op kwaadaardige activiteiten van interne gebruikers.

Proofpoint's geavanceerde AI-engine en LLM (gebaseerd op semantiek) analyseren e-mails in realtime om geavanceerde social engineering-aanvallen en bedreigingen met URL's en bijlagen te detecteren en te blokkeren. Dit voorkomt dat deze bedreigingen de inbox bereiken en schade aanrichten.

Voorspellende sandboxing-technologie

Voorspellende sandboxing-technologie gaat nog een stap verder door verdachte URL's in een geïsoleerde omgeving te openen om te analyseren op kwaadaardige code. Dit zorgt voor een extra beschermingslaag tegen zero-day-aanvallen en andere geavanceerde bedreigingen.

Door 'Human Centric Security' centraal te stellen en geavanceerde technologieën te gebruiken, stelt Proofpoint organisaties in staat om hun meest waardevolle activa te beschermen: hun mensen en hun gegevens.

Continue samenwerking met klanten

In het interview benadrukte Siegfried Huijgens van Proofpoint ook het belang van continue samenwerking met klanten om hun unieke beveiligingsbehoeften te begrijpen en oplossingen op maat te leveren.

Proofpoint is een leverancier van oplossingen voor cyberbeveiliging die meer dan 500.000 organisaties wereldwijd beschermt. Het bedrijf zet zich in om organisaties te helpen hun digitale risico's te beheren en hun waardevolle activa te beschermen.

Partner Connect Benelux event

Kom ook naar de het Partner Connect Benelux event van Proofpoint dat plaatsvindt op donderdag 24 oktober in Strnd, Breda van 13.30 tot 19.00 uur. U kunt zich hier aanmelden voor het event.

ALSO BW tm 16-10-2024 Gartner BW tm 02-11-2024
Copaco BN + BW 23-09 tm 06-10-2024