Witold Kepinski - 27 september 2024

Cybersecurity Week 2024 in Den Haag in inclusief ONE Conference

Van 30 september tot en met 4 oktober vindt in Den Haag opnieuw de Cybersecurity Week 2024 plaats. Dit evenement brengt experts, bedrijven en internationale delegaties samen om kennis te delen, samen te werken, innovatie te bevorderen, cyberbewustzijn te vergroten en cybersecurityoplossingen te versterken.

Den Haag als internationale cybersecurityhub

Den Haag, bekend als de internationale stad van vrede en recht, heeft zich ook een sterke reputatie en uniek netwerk opgebouwd op het gebied van cybersecurity. Vrede, recht en veiligheid gaan hand in hand. Private, publieke en kennisorganisaties zoals Security Delta (HSD), InnovationQuarter, het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC), Europol, het Verenigde Naties Interregionaal Instituut voor Strafrecht en Criminologie (UNICRI) en vele anderen werken dagelijks samen om de digitale wereld te beschermen.

Internationale samenwerking

Cybersecurity Week in Den Haag benadrukt het belang van internationale samenwerking om de digitale toekomst veilig te stellen. De stad verwelkomt delegaties uit Brazilië, Bulgarije, Canada, India, Noorwegen, het VK, de VS en andere landen tijdens de Internationale Kick-Off op 30 september op de HSD Campus om de rol van wereldwijde samenwerking en partnerschappen bij het aanpakken van gedeelde cybersecurityrisico's te benadrukken.

Innovatie en kennisdeling

De ONE Conference, die op 1 en 2 oktober in het World Forum plaatsvindt, is Europa's toonaangevende cybersecurity-evenement waar kennisdeling en netwerken centraal staan. Er zullen discussies plaatsvinden over de aankomende NIS2-richtlijn en het gesprek over cybervrijwilligers aan beide zijden van de Atlantische Oceaan, neurodiversiteit in cybersecurity, OT-netwerkmonitoring, geopolitieke conflicten, enz. De redactie van Dutch IT Channel & Dutch IT Leaders is op deze conferentie aanweizg.

Innovatie zal ook centraal staan op evenementen zoals de ECSO Cyber Investor Days op 3 oktober, waar startups hun cybersecurityoplossingen zullen pitchen aan nationale en internationale investeerders, wat vooruitgang op het gebied van cybersecurity zal stimuleren.

Veiligheid voor iedereen

Cybersecurity Week in Den Haag is niet alleen bedoeld voor cybersecurityprofessionals, maar ook om cyberresilience te ondersteunen voor kleine en middelgrote ondernemingen (KMO's) en NGO's. Beide worden vaak en steeds vaker geviseerd door cyberaanvallen.

Op 30 september zal de Cyber Crisis Training in het stadhuis praktische richtlijnen aan KMO's bieden om hun verdediging te versterken en op aanvallen te reageren.

Op dezelfde dag vindt in het Vredespaleis het evenement 'Beyond 125 years, securing our world's digital future' plaats. Dit evenement is een oproep om actie te ondernemen voor de digitale veiligheid van non-profitorganisaties, waaronder door het creëren van een speciaal fonds voor hun cybersecurity.

Focus op talent en diversiteit

De Europese Women4Cyber Conference, 'Beyond Borders', vindt plaats op 3 en 4 oktober in het Louwman Museum. Belangrijke onderwerpen zullen AI, cybercrime, regelgeving, hybride bedreigingen, social engineering en inzichten van CISOs zijn. De deelnemers kunnen een mix van inspirerende gesprekken, casestudy's, technische sessies en voldoende netwerkmogelijkheden verwachten. Het evenement zal ook een Talent Fair voor recruiters bevatten, wat een kans biedt om verbinding te maken met toptalent op het gebied van cybersecurity. Dit evenement draagt bij aan de huidige uitdaging van het gebrek aan talent op het gebied van cybersecurity.

De ONE Talent Hub op de ONE Conference zal werkzoekenden en professionals verbinden met mogelijkheden voor carrièreontwikkeling.

 www.denhaag.nl/cybersecurity/cybersecurity-week.

Gartner BW tm 02-11-2024 ALSO BW tm 16-10-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024