Witold Kepinski - 15 oktober 2024

Adobe onthult AI-tool voor videobewerking: het Firefly video model

Adobe heeft een baanbrekende ontwikkeling aangekondigd op het gebied van videobewerking: het Firefly Video Model, een krachtige AI-tool die is ontworpen om het creatieve proces voor redacteuren en makers van content te stroomlijnen.

Deze bètaversie, die later in 2024 beschikbaar komt, maakt gebruik van de kracht van generatieve AI om editors te voorzien van functies zoals:

  • Moeiteloze B-roll-generatie: maak in enkele minuten hoogwaardige B-roll-beelden met behulp van tekstprompts, camerabedieningen en referentiebeelden. Vul gaten in uw tijdlijn met boeiende scènes zoals landschappen, dieren of zelfs fantastische wezens.
  • Naadloze videovoltooiing: Mis je een cruciale establishing shot? Genereer deze met het Firefly-model en zorg voor een vloeiende verhaallijn.
  • Verbeterde uitbreiding van beeldmateriaal: verleng bestaande clips, maak overgangen vloeiender of zet shots vast voor een dramatisch effect met Generative Extend, een bètafunctie van Premiere Pro die wordt aangestuurd door het Firefly-model.
  • Creëer atmosferische effecten: genereer realistische vuur-, rook-, stof- en waterelementen om uw bestaande beelden moeiteloos te verbeteren.
  • Ideeën voor 2D- en 3D-animaties: brainstorm snel en communiceer animatieconcepten voor samenwerking met behulp van de mogelijkheid van het model om klei-animatie en andere animatiestijlen te genereren.
  • Genereren van texteffecten: ontdek aangepaste texteffecten en ontvang direct feedback van klanten met behulp van door AI gegenereerde visualisaties.
  • Transformatie van afbeelding naar video: breng uw illustraties en foto's tot leven door ze om te zetten in verbluffende live-actionclips.

Focus op efficiëntie en creativiteit

"Redacteuren hebben tegenwoordig voortdurend behoefte aan nieuwe content met strakke deadlines", zegt [naam en functie bij Adobe], "Het Firefly Video Model geeft hen meer mogelijkheden door saaie taken te automatiseren en hen tijd te geven om zich te concentreren op de kern van hun werk: creatief verhalen vertellen."

Commercieel veilig en gebruiksvriendelijk

Adobe benadrukt de focus van het model op gebruikersvertrouwen. "Het Firefly Video Model is getraind op content met de benodigde toestemmingen, en nooit op door gebruikers gegenereerde content," verzekert [Naam en titel bij Adobe]. "Dit zorgt ervoor dat editors content met vertrouwen kunnen creëren, wetende dat het voldoet aan de copyrightregels."

Een nieuw tijdperk voor videobewerking

Het Firefly Video Model betekent volgens Adobe een belangrijke sprong voorwaarts in videobewerkingstechnologie. Door workflows te stroomlijnen en creatieve verkenning te bevorderen, heeft deze tool het potentieel om de manier waarop content wordt gemaakt, te revolutioneren.

Lees meer details op de Adobe website.

DIC Awards BW tm 28-10-2024 ALSO BW tm 16-10-2024
ALSO BN + BW tm 16-10-2024